MASHT

NË DITËN NDËRKOMBËTARE TË VAJZAVE, MINISTRJA NAGAVCI PRITI NJË GRUP VAJZASH NGA KËSHILLI I NXËNËSVE

12 Tetor, 2022

Me rastin e 11 tetorit – Ditës Ndërkombëtare të Vajzave ministrja e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit, Arbërie Nagavci ka pritur sot në takim një grup të vajzave nga Këshilli i Nxënësve me të cilat ka diskutuar për rëndësinë e ngritjes së vetëdijes shoqërore për eliminimin e stereotipeve gjinore përmes avancimit të politikave arsimore.

Ministrja Nagavci me këtë rast ka thënë se, si ministre ka ndërmarrë një varg veprimesh të cilat promovojnë përkrahjen e vajzave dhe grave, qoftë përmes mbështetjes financiare për arsimimin e tyre, apo edhe mbështetjes në forma të ndryshme në mënyrë që ato të realizohen në aspektin profesional.

Ndërsa, vajzat që cilat ishin pjesë takimit kanë falënderuar ministren për mbështetjen e pakursyer të vajzave, veçanërisht gjatë shkollimit të tyre, ndërsa kanë kërkuar mbështetje të vazhdueshme në mënyrë që secila vajzë në Kosovë të ketë mundësi për shkollim dhe emancipim.

Në takim u theksua edhe roli i rëndësishëm i prindërve dhe mësimdhënësve për edukim të fëmijëve në arritjen e synimeve për barazi gjinore dhe tejkalim të roleve gjinore në familje dhe shkollë.

Last modified: 12 Tetor, 2022

Comments are closed.