MASHT

MINISTRJA NAGAVCI MORI PJESË NË TAKIMIN ME DONATORËT DHE PARTNERËT ZHVILLIMOR TË MASHTI

18 Maj, 2021

Ministrja e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MASHTI) Arbërie Nagavci ka marrë pjesë në një takim virtual me donatorët dhe partnerët zhvillimor të MASHTI-t ku është diskutuar për projektet në arsimin profesional.

Fillimisht ministrja Nagavci ka falënderuar donatorët dhe partnerët zhvillimor për mbështetjen e ofruar për përmirësimin e cilësisë në arsim. Ajo tha se është shumë i rëndësishëm bashkëpunimi dhe koordinimi i objektivave dhe qëllimeve të përbashkëta në mënyrë që bashkërisht të përmirësojmë situatën aktuale në arsim.

Ndër të tjera, ministrja bëri të ditur se edhe për Qeverinë por edhe për MASHTI-n një nga qëllimet strategjike është përmirësimi i arsimit dhe aftësimit profesional.

Ajo shtoi se është shumë e rëndësishme që të punohet ngushtë në këtë fushë, në mënyrë që të përmirësohen kompetencat e të rinjve të cilët janë të përfshirë në arsimin dhe aftësimin profesional si dhe të ketë ndërlidhje të shkollave profesionale me tregun e punës.

Ministrja ka përmendur po ashtu, rëndësinë e përmirësimit të infrastrukturës në shkolla si dhe kurrikulave e po ashtu edhe ofrimin e mundësisë për punë praktike për nxënësit.

Në fund, ministrja Nagavci kërkoi nga të gjithë donatorët që të vazhdojnë edhe më tutje përkrahjen e tyre në mënyrë që të përmbushen objektivat e përbashkëta sa i përket përmirësimit të gjendjes në arsimin profesional.

Last modified: 8 Qershor, 2022

Comments are closed.