MASHT

MINISTRJA NAGAVCI BËN THIRRJE PËR RESPEKTIMIN E MASAVE PËR MBROJTJE NGA COVID-19

17 Janar, 2022

Ministrja e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit, Arbërie Nagavci, ka ripërsëritur thirrjen për respektim të masave për mbrojtje nga pandemia Covid-19 nga ana e të gjithë akterëve të përfshirë në institucionet edukatio-arsimore.

Ministrja ka theksuar se respektimi me përpikëri i masave tërekomanduara nga ekspertët shëndetësorë, përveç që është ështëdomosdoshmëri për mbrojtjen e shëndetin publik, është edhe mundësia më e mirë për të siguruar mbarëvajtjen e procesit mësimor me prezencë fizike në shkollë. 

Ndërsa, sot ministrja Nagavci ka vizituar shkollën fillore tëmesme të ulët “Ismail Qemaili” në Prishtinë, pas shqetësimeve që janë pranuar dhe nga menaxhmenti është informuar për situatën pandemike në këtë institucion arsimor.

Me këtë rast, Ministrja ka theksuar faktin se mbeten në fuqi tëgjithë skenarët e përcaktuar me Udhëzimin e rishikuar për organizimin e mësimit në kushte të pandemisë. 

Ministrja rikujtoi se është kompetencë e task forcave tëshkollave dhe komunave që të vendosin për organizimin e mësimit sipas skenarëve të përcaktuar në Udhëzues, duke vlerësuar gjithmonë situatën pandemike në institucionin përkatës. 

Në rast të kalimit të zhvillimit të procesit mësimor sipas skenaritC (mësim nga distanca), ministrja Nagavci tha se është e domosdoshme të bëhet orari dhe të sigurohemi se mësimi ështëduke u zhvilluar në ndonjërën nga platformat online. 

Ministrja Nagavci tha se në rast nevoje, MAShTI ka bërë të gjitha përgatitjet për zhvillimin e mësimit online, derisa mësimdhënësit janë të lirë të përdorin edhe platforma të ndryshme.

Last modified: 17 Maj, 2022

Comments are closed.