MASHT

Ministri Bajrami u takua me ministren e Arsimit dhe Shkencës të Letonisë

11 Nëntor, 2015

Gjatë vizitës zyrtare në Letoni, ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, z.Arsim Bajrami, është takuar sot me ministren e Arsimit dhe Shkencës të Letonisë, znj. Marite Seile, me të cilën ka biseduar për mundësitë e bashkëpunimit në fushën e arsimit mes dy vendeve. 

Gjatë këtij takimi, dy ministrat u zotuan se do të thellojnë bashkëpunimin mes dy vendeve në të gjitha nivelet e arsimit, me theks të veçantë arsimin e lartë dhe atë profesional. Ky bashkëpunim do të konkretizohet me një marrëveshje të veçantë të lidhur mes dy ministrive.

Ministri Bajrami, po ashtu, mori konfirmimin nga ministrja Seile se do ta mbështesin Kosovën në rrugën e saj për anëtarësim në Bolonjë. 

Gjatë ditës, ministri Bajrami ka vizituar edhe Universitetin publik të Letonisë, ku është pritur nga udhëheqësit e universitetit, me të cilët ka biseduar për mundësinë e bashkëpunimit me universitetet nga Kosova si: shkëmbimi i profesorëve, studentëve dhe aplikimi i përbashkët në fondet evropiane për arsim dhe shkencë.

Last modified: 30 Gusht, 2022

Comments are closed.