MASHT

MEMORANDUM MIRËKUPTIMI PËRMIRËSIMIN E SHËRBIMEVE TË SHËNDETIT MENDOR PËR NXËNËSIT NË PRISHTINË DHE GJILAN

6 Shtator, 2023

Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MASHTI) dhe Qendra Kosovare për Rehabilitimin e të Mbijetuarve të Torturës (QKRMT), përmes Memorandumit të Mirëkuptimit të nënshkruar sot, janë pajtuar për bashkëpunim në implementimin e projektin “Mendjet për Paqen: Rritja e shërbimeve të shëndetit mendor në arsimin bazë për të nxitur paqen”.

Përmes këtij projekti, ku sponzor pritës është Klubi Rotarian Prishtina Dardania dhe sponsor ndërkombëtar Keystone-District 7280, ShBA, si dhe i financuar nga një Grant i Fondacionit Rotarian, synohet përmirësimi dhe promovimi i shërbimeve të shëndetit mendor për nxënësit e shkollave të mesme të ulëta në Prishtinë dhe Gjilan.

Përveç kësaj, përmes këtij projekti do të trajnohen deri në 25 psikologë shkollorë për të ndërtuar kapacitete në Qasjet e Informuara për Traumën, si dhe do të ofrohen shërbime nga psikologë të trajnuar 250 nxënës të shkollave.

Last modified: 6 Shtator, 2023

Comments are closed.