MASHT

FILLOI PUNIMET SEMINARI I XV-TË MBARËKOMBËTAR I MËSIMIT TË GJUHËS SHQIPE DHE KULTURËS SHQIPTARE NË DIASPORË

1 Gusht, 2019

Në organizim të përbashkët të Ministrisë së Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë së Republikës së Kosovës dhe Ministrisë së Arsimit, Rinisë dhe Sportit të Republikës së Shqipërisë, filloi punimet Seminari i XV-të Mbarëkombëtar i Mësimit të Gjuhës Shqipe dhe Kulturës Shqiptare në Diasporë, i cili këtë vit po mbahet në Prizren.

Në këtë seminar tradicional po marrin pjesë përfaqësues të Ministrisë së Arsimit të Kosovës dhe të Shqipërisë, mësimdhënës që jetojnë e veprojnë në diasporë, të angazhuar në procesin e mësimit plotësues në gjuhën shqipe.

Fjalën e hapjes e mbajti zëvëndësministri i Ministrisë së Arsimit të Kosovës, Heset Sahiti , i cili ndër tjera tha se ky seminar tradicional është në funksion të këmbimit të përvojave më të mira të mësimdhënies për fëmijët në diasporë, ruajtjes së gjuhës, traditës, e të kulturës sonë kombëtare.

Zëvendësministri Sahiti, po ashtu tha se, çdo ditë e më shumë po ndërmerren hapa konkret në jetësimin e marrëveshjes së përbashkët në mes dy qeverive Kosovë – Shqipëri në fushën e arsimit, duke filluar nga kurrikulat e përbashkëta,  tekstet shkollore për diasporën, programe e metodologji të reja të mësimdhënies moderne, për ta bërë sa më atraktiv të mësuarit e gjuhës shqipe.

Në vazhdim, zv/ministri Sahiti tha se mësimi i gjuhës shqipe nga të rinjtë tanë në mërgim është i rëndësisë së veçantë për të gjithë ne, sepse veç tjerash, mban lidhjet me vendlindjen dhe gjithë trevat shqiptare. “Është detyrë dhe përgjegjësi e dy qeverive tona që të mështesim këtë proces në vazhdimësi me të gjitha mundësitë që kemi”, theksoi ai.

Zv/ministri Sahiti, gjithashtu tha se MAShT e vlerëson punën dhe sakrificën e mësimdhënësve për angazhimin e palodhshëm në përmbushje të misionit prej mësimdhënësi kudo që jetojnë, për të mbajtur të gjallë gjuhën, kulturën dhe traditën tonë kombëtare.

Seminari do të vazhdojë punimet deri më 3 gusht.

Last modified: 10 Nëntor, 2022

Comments are closed.