MASHT

Zv/ministri Mustafa takon të gjithë akterët për të diskutuar për sigurinë në shkolla

28 Janar, 2014

Pas ngjarjes tragjike të vrasjes së nxënësit të shkollës së mesme teknike “Arkitekt Sinani” në Mitrovicë, zëvendësministri i Arsimit, Nehat Mustafa ka ftuar në një takim urgjent drejtorin e Përgjithshëm të Drejtorisë Operative në Policinë e Kosovës, nënkolonelin Rashit Qalaj, nënkolonelin Rexhep Siarina – u.d. i drejtorisë së Policisë në Prishtinë, dejtorin e Drejtorisë së Arsimit në Prishtinë, Isuf Thaçi, kryetarin e SBAShK-ut, Ali Shabanaj dhe kryetarin e Këshillit të Prindërve në Republikën e Kosovës, Bajram Beqiri.

Në këtë takim i janë shprehur ngushëllime familjes së nxënësit, i cili ka ndërruar sot jetë nga plagët e marra, ndërsa është diskutuar për harmonizimin e veprimeve të të gjithë akterëve, në mënyrë që të ketë shkolla sa më të sigurta për nxënësit në Kosovë.

Zëvendësministri Mustafa tha pas takimit se MAShT është e gatshme që t’i marrë të gjitha përgjegjësitë që i përcakton ligji, për t’i marrë përgjegjësitë të cilat i ka përcaktuar Protokoli për parandalimin e dhunës, por për të marrë edhe përgjegjësi tjera, të cilat nuk janë të parapara me dokumente të tjera, e që mund të ndikojnë në eliminimin e dhunës nëpër shkolla.

“Së bashkë me Këshillin e Prindërve dhe Policinë e Kosovës, si dhe Sindikatën e Mësimdhënësve diskutuam edhe për hartimin e një plani të veprimit të përbashkët, në mënyrë që bashkërisht t’i takojmë të gjithë mësimdhënësit, të gjithë prindërit dhe së bashku të diskutojmë për mënyrat e parandalimit të kësaj dukurie, e cila po ndodhë ditëve të fundit”, tha ai.

Zëvendësministri Mustafa theksoi se është momenti i fundit që të kemi një ndërgjegjësim, jo vetëm të nxënësve, por edhe të shoqërisë kosovare në përgjithësi, në mënyrë që ajo të ndikojë në parandalimin e dhunës që është shfaqur kohët e fundit nëpër shkolla.

Ndërsa, drejtori i përgjithshëm i Drejtorisë Operative në Policinë e Kosovës, Rashit Qalaj tha se edhe Policia e Kosovës ka ardhur në këtë takim me qëllimin që të ofrojë shërbime sa më të mira dhe të ndikojë në situatën e sigurisë në shkolla dhe rreth tyre. “Policia e Kosovës është përgjegjëse së bashku me institucionet e arsimit dhe prindërit që të ndikojmë së bashku për një situatë më të mirë të sigurisë në shkolla”, tha ai.

Ndërsa, kryetari i Këshillit të Prindërve, Bajram Beqiri iu bëri apel të gjithë prindërve të Kosovës që të bashkëpunojnë më shumë me arsimtarët dhe t’i kontrollojnë më tepër fëmijët e tyre. “Shpresojmë që ky të jetë akti i fundit tragjik që ka ndodhur në shkollat e Kosovës”, theksoi ai.

Last modified: 1 Shtator, 2022

Comments are closed.