MASHT

U MBAJT TESTI I MATURËS PËR NXËNËSIT QË JANË PRANUAR NË UNIVERSITETE NDËRKOMBËTARE

10 Korrik, 2020

10 Korrik 2020

Ministria e Arsimit dhe Shkencës ka organizuar sot Provimin e Maturës për nxënësit, të cilët janë pranuar në universitetet jashtë Kosovës dhe u janë kërkuar edhe pikët në Testin e Maturës.

Me vendim të Këshillit Shtetëror të Maturës (KShM), provimi është mbajtur për 103 nxënës të paraqitur për të hyrë në Testin e Maturës, e që si dëshmi e kanë pasur dokumentin e pranimit në universitete ndërkombëtare.Testimi i këtyre maturantëve është organizuar në dy qendra: në shkollën “Xhevdet Doda” në Prishtinë, ku janë testuar 61 nxënës nga disa rajone të Kosovës dhe në shkollën “Gjon Buzuku” në Prizren, ku testit i janë nënshtruar 42 maturantë nga kjo komunë.Provimi i Maturës për këta nxënës ka shkuar sipas planifikimit dhe duke i respektuar të gjitha masat e rekomanduara nga IKShP dhe MSh për mbrojtje nga virusi COVID-19.Rezultatet për nxënësit e testuar sot do të bëhen publike të hënën, 13 korrik 2020.

Last modified: 8 Qershor, 2022

Comments are closed.