MASHT

NJOFTIM BİLDİRİ OBAVJEŠTENJE

30 Mars, 2020

Në kuadër të procesit të zbatimit të mësimit në distancë për nxënësit kosovarë, Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MAShTI) ju njofton se nga e sot, më datë 30 mars 2020, do të fillojë transmetimi i përmbajtjes mësimore edhe për nxënësit me arsimim në gjuhën turke dhe boshnjake.Prej orës 12:30 në RTK 2 do të ketë video-ligjërata për lëndët Gjuhë Turke dhe Matematikë për klasat 1 – 5.  Ndërsa prej orës 15:30 në RTK 2 do të ketë video-ligjërata për lëndët Gjuhë Boshnjake dhe Matematikë për klasat 1 – 5.Këto materiale mësimore do të transmetohen  edhe përmes ueb faqes zyrtare https://emesimi.rks-gov.net, përmes së cilës shkohet në kanalin e MAShTI-t në Youtube edhe ne gjuhet turke dhe boshnake/MAShTI iu uron të gjithë nxënësve mësim të këndshëm dhe shumë shëndet, dhe kërkon nga prindërit dhe mësuesit bashkëpunim në realizimin me sukses të mësimit nga distanca!BİLDİRİ Kosovalı öğrenciler için uzaktan eğitim sürecinin örgütlenmesi kapsamında  Eğitim, Bilim, Teknoloji ve İnovasyon  Bakanlığı (EBTİB), bugün 30 Mart 2020 Pazartesi günü, Türkçe ve Boşnakçe öğrenim gören öğrencilere yönelik  ders  anlatım yayınlarını başlatacaktır. Bugününden itibaren  1-5 sınıfları için  Türkçe ve Matematik dersleri yayınlanacaktır. Çekimlerin tamamlanmasıyla birlikte 6-9 sınıflara ait derslerin  yayınlanmasına  geçilecektir.Türkçe Dersler, Kosova Radyo Televizyonu – RTK2 kanalında saat 12: 30’dan itibaren yayınlanacaktır.Türkçe materyaller ayrıca,  https://emesimi.rks-gov.net resmi web sitesinden bağlanabileceğiniz KEBT Bakanlığı’nın Youtube’deki kanalında Türk dilinde de yayınlanacaktır. EBTİ Bakanlığı;  tüm öğrencilere başta sağlık, keyifli ve verimli dersler dilerken uzaktan eğitimin başarıyla uygulanabilmesi adına,  veliler ve öğretmenlerden işbirliği  talebinde bulunmaktadır.OBAVJEŠTENJEU nastavku procesa organizovanje nastave na daljini za učenike Kosova, Ministarstvo Obrazovanja, Nauke, Tehnologije i Inovacije (MONTI) vas obavještava da od danas, ponedeljka 30 marta 2020g., počinje sa TV prijenosom na RTK nastavnog sadržaja za učenike sa nastavom na turski i bosanski jezik.Od 12:30 na RTK 2 održat će se video predavanja o turskom jeziku i matematici za 1-5 razred. Dok će od 15:30 na RTK 2 biti održana video predavanja iz predmeta bosanski jezik i matematika za 1-5 razred. Ti će se nastavni materijali prenositi i putem službene web stranice https://emesimi.rks-gov.net koja je dostupna na kanalu MONTI na Youtubeu i na turskom i na bosanskom jeziku /MONTI svim učenicima želi ugodnu nastavu i puno zdravlja, i zahteva od roditelje i učitelja saradnju za uspješnu realizaciju nastave na daljini. 

Last modified: 8 Qershor, 2022

Comments are closed.