MASHT

Ministri Bytyqi priti përfaqësuesit e SBAShK-ut

5 Prill, 2018

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Shyqiri Bytyqi, priti në takim përfaqësuesit e SBAShK-ut , me të cilët bisedoi rreth grevës së paralajmëruar nga SBAShK –u ,lidhur me shqyrtimin nga Qeveria dhe dërgimin për procedim në Kuvendin e Republikës së Kosovës, Ligjin për Punëtorët e Arsimit Shqip që punuan në vitin shkollor 1990-1999, para datës 13 prill të këtij viti.

Ministri Bytyqi u shpreh se ne çmojmë kontributin e mësimdhënësve të viteve të 90-ta dhe tha se është angazhuar maksimalisht që ky ligj të shtyhet para dhe të procedohet sa më parë në Kuvend për miratim.

Ministri Bytyqi gjithashtu kërkoi nga kryetari i SBAShK-ut Rrahman Jasharaj, të shqyrtoj të gjitha mundësitë për anulimin e grevës së paralajmëruar .

“Ne jemi në vlugun e përgatitjeve për realizimin e testit  PISA2018  e që është me interes kombëtarë , ndërsa greva e paralajmëruar përkon me fillimin e këtij procesi , ndërsa  mbajtja e grevës në këto momente do të na shkaktonte dëme të pariparueshme, aq më parë kur nxënësit më shumë se kurrë janë vetëdijesuar për rëndësinë që ka ky test ndërkombëtar i dijes”, tha ministri Bytyqi. 

Në vazhdim, ministri Bytyqi , theksoi se kërkesat e SBAShK-ut janë legjitime dhe se do të angazhohet që kjo çështje të rregullohet ashtu siç duhet. 

Last modified: 24 Gusht, 2022

Comments are closed.