MASHT

Ministri Bytyqi priti një delegacion nga Mali i Zi

27 Prill, 2018

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Shyqiri Bytyqi priti ministrin për Pakica dhe të Drejta të Njeriut, Mehmet Zenka, zëvendësministrin e Ministrisë Arsimit, Marash Dukaj, të shoqëruar nga Enver Buçaj, zv/Ambasador i Kosovës në Mal të Zi.

Me këtë rast, u bisedua për mundësitë e bashkëpunimit në fushën e arsimit, konkretisht sigurimin e kuotave për regjistrim të studentëve dhe lirimin nga pagesa me rastin e strehimit në konvikte. 

Ministri Bytyqi u shpreh se, është i gatshëm që të mbështesë arsimin dhe edukimin e të rinjve shqiptarë të Malit të Zi dhe se një gjë e tillë është obligim kombëtar, ndërsa sa i përket çështjes së kuotave, më saktësisht është i nevojshëm një bashkëbisedim me universitet tona publike për të parë mundësitë që kanë.

Ministri Bytyqi po ashtu tha se, është i interesuar që kjo çështje të zgjidhet për një periudhë të gjatë kohore dhe do të insistojë që kjo të bëhet në koordinim me Ministrinë e Arsimit të Shqipërisë dhe në bashkëbisedim me përfaqësuesit e shqiptarëve të Malit të Zi, Luginës së Preshevës dhe Maqedonisë.

“Qasja ime në këtë drejtim do të jetë shumë pozitive, por zgjidhja mund të ndikohet edhe nga mundësitë buxhetore”, theksoi ministri Bytyqi.

Mehmet Zenka, ministër për Pakica dhe të Drejta të Njeriut në Mal të Zi, e falënderoi ministrin Bytyqi për pritjen dhe gatishmërinë që Kosova të mbështesë shkollimin e të rinjve shqiptarë të Malit të Zi në studime të larta dhe theksoi se shqiptarët e Malit të Zi janë përherë falënderues për mbështetjen që gjithmonë e kanë gjetur në Kosovë. 

Marash Dukaj, zëvendësministër në Ministrinë e Arsimit theksoi se, mbështetja e studentëve shqiptarë të Malit të Zi është nevojshme veçanërisht për faktin se në Mal të Zi nuk kanë një mundësi të tillë, ndërkaq insistoi që brenda mundësive, studentët e Malit të Zi të lirohen edhe nga pagesa e konvikteve, ndërsa theksoi nevojën e sigurimit të kuotave edhe në nivelet master dhe doktoraturë.

Last modified: 23 Gusht, 2022

Comments are closed.