MASHT

MINISTRI BYTYQI PRITI AMBASADORIN KANADEZ, DANIEL MAKSYMIUK

7 Dhjetor, 2018

07 Dhjetor 2018

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Shyqiri Bytyqi, priti ambasadorin e Kanadasë në Kroaci, njëherësh ambasador jorezident në Kosovë, Daniel Maksymiuk, me të cilin bisedoi për zhvillimet në arsim, prioritetet dhe mundësitë e bashkëpunimit në këtë sektor.

Ministri Bytyqi fillimisht ka falënderuar ambasadorin Maksymiuk për mbështetjen që Kanadaja i ka dhënë vendit tonë në çdo aspekt, e në veçanti në fushën e arsimit, ndërsa theksoi nevojën e thellimit të bashkëpunimit reciprok të institucioneve akademike.

”Ne jemi të angazhuar që të ndërtojmë një sistem të mirë arsimor, të bëjmë reformat e duhura dhe të përafrojmë sistemin tonë arsimor me atë të vendeve të zhvilluara “, tha ministri Bytyqi.

Ministri përmendi prioritetet që MAShT-i i ka vënë para vetes për t’i relizuar dhe theksoi se që kjo të ndodhë plotësisht na duhet edhe përkrahja e partnerëve ndërkombëtarë, pra edhe e Kandasë, si një vend që ka një sistem të zhvilluar arsimor.

Ministri Bytyqi, ndër tjera, përmendi nevojën e përfshirjes të sa më shumë të fëmijëve në edukimin e hershëm, trajnmin e mësimdhnesve, si dhe ndërlidhjen e mësimit teorik me atë praktik.

Ndër temat kryesore që u diskutuan në këtë takim ishte përfshirja sa më e madhe e të rinjve të komuniteteve në sistemin tonë arsimor, për çka Ministri Bytyqi theksoi se gjithpërfshirja, përkatësisht krijimi i mundësive për arsimim të të gjithëve që jetojnë në Kosovë është ndër prioritetet kryesore të MAShT, ku edhe janë bërë hapat e duhur për rregullimin e infrastrukturës ligjore.

Gjatë këtij takimi u bisedua edhe për dygjuhësinë në arsim, për çka ministri Bytyqi e informoi Ambasadorin se në Kosovë ofrohet arsimim në të gjitha gjuhët e komuniteteve që në jetojnë në Kosovë.

“Me angazhimin dhe përkushtimin tonë dhe me përkrahjen e partnerëve ndërkombëtarë dhe të vendit tuaj, besoj se do të kemi sukses në realizimin e prioriteteve që kemi renditur” , theksoi në fund Ministri.

Ministri Bytyqi dhe ambasadori Maksymiuk u dakorduan që të fillohet sa më parë bashkëpunimi me projekte konkrete në fushën e edukimit.

Last modified: 10 Nëntor, 2022

Comments are closed.