MASHT

Ministri Buja mori pjesë në hapjen e konferencës “Java e Albanologjisë”

16 Qershor, 2014

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, z. Ramë Buja, mori pjesë në hapjen e punimeve të konferencës shkencore “Java e Albanologjisë”, e organizuar nga Instituti i Albanologjisë së Kosovës dhe në mbështetje të Ministrisë së Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë.

Në këtë edicion, që është i pesti me radhë, po marrin pjesë studiues dhe albanologë nga Kosova, Shqipëria dhe vende tjera të rajonit.

Ministri Buja, me këtë rast, ka përgëzuar organizatorin për vazhdimin e suksesshëm të traditës tashmë të krijuar rreth organizimit të kësaj konference shkencore, ku studiues e punonjës shkencorë do të prezantojnë kumtesa nga fusha të ndryshme të albanologjisë.

“Sa herë që gjendem në këtë ambient, ndjehem i nderuar për faktin se ky institucion, di, do, mundet dhe bën punë”, tha ministri Buja, ndërsa theksoi se konferenca shkencore “Java e Albanologjisë” nuk ka si të mos ngjallë admirim te të gjithë ata që ja duan të mirën kësaj fushe.

Kjo javë zhvillon punimet në 5 fusha: gjuhësi, letërsi, histori, etnologji dhe folklor, të ndara në 5 sesione, në të cilat do të paraqiten 110 kumtesa, për të cilat ministri Buja u shpreh se”kjo është një pasuri e madhe”.
Ministri Buja përgëzoi studiuesit për punën hulumtuese dhe shkencore që po bëjnë, ndërsa premtoi mbështetjen e institucioneve të Kosovës edhe në të ardhmen. “Ata që punojnë, të mos dyshojnë kurrë në mbështetjen që do ta kenë nga institucionet e Republikës së Kosovës, sepse vetë puna provokon, në kuptimin më pozitiv, ata të cilët e dinë ç`është dija”, tha ministri Buja në fund të fjalës përshëndetëse.

Të pranishmit i përshëndeti edhe drejtori i Institutit Albanologjik, z. Hysen Matoshi, i cili, ndër të tjera, falenderoi MASHT-in dhe ministrin Buja, për mbështetjen e vazhdueshme të punës shkencore të këtij Instituti.

Ndërsa z . Lulëzim Lajçi, punonjës i Institutit, prezantoi 20 titujt e botimeve shkencore brenda periudhës 2013 nga ana e Institutit Albanaologjik.

Last modified: 1 Shtator, 2022

Comments are closed.