MASHT

Ministri Bajrami nënshkruan anëtarësimin e Kosovës në rrjetin Evropian të Edukimit Profesional

15 Mars, 2017

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, z. Arsim Bajrami po qëndron në një vizitë zyrtare në Stuttgart të Gjermanisë. Ai së bashku me Ministren për Dialog, znj. Edita Tahiri iu përgjigjën ftesës së Prof. Dr. Wolfgang Schuster – kryetar i Fondacionit Evropian për Arsim për të qenë pjesë e Interreg “Programi Transnacional i Danubit” – Edu Lab.

Ky projekt i financuar nga Bashkimi Evropian adreson fushat me sfidat më të mëdha sociale si: politikat e tregut të punës, sistemi dhe politikat e edukimit, si dhe ndryshimi demografik dhe migracioni.

Me këtë rast, në prezencë të Ministrit të Drejtësisë dhe Çështjeve Evropiane të Baden, z. Guido Wolf, ministri Bajrami bëri nënshkrimin e marrëveshjes – “Përkushtimi jonë për zhvillimin e shanseve për të rinjtë”, hap ky që zyrtarisht e bën Kosovën partner të përhershëm në mesin e më shumë se 15 shteteve të tjera evropiane që janë partnerë të këtij projekti. 

Programi Transnacional i Danubit ka për synim lidhjen e edukimit me punësim në mënyrë të qëndrueshme. Ky program do të trajtojë drejtpërdrejtë  sfidat e përbashkëta dhe nevojat në fushat specifike të politikave ku bashkëpunimi ndërkombëtar pritet të japë rezultate konkrete.

Last modified: 26 Gusht, 2022

Comments are closed.