MASHT

Ministri Bajrami mori pjesë në ceremoninë e certifikimit të studentëve nga Akademia e KEDS-it

14 Tetor, 2015

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, z. Arsim Bajrami ka marrë pjesë  në ceremoninë e certifikimit të gjeneratës së dytë të nxënësve dhe studentëve të aftësuar (trajnuar) profesionalisht sipas programit të Akademisë së  KEDS-it.
 
Ishin 50 nxënës dhe studentë nga të gjitha viset e Kosovës, që për 6 muaj rresht morën  njohuri profesionale për teknologji dhe menaxhim të energjisë elektrike,  ndërkaq diplomat e lëshuara nga Universiteti Bogazici (Turqi) janë të pranuara ndërkombëtarisht.
 
Ministri Bajrami, në fjalën e tij të rastit, ndër të tjera tha se, kjo ngjarje tregon se investimi në arsim është investim në zhvillimin ekonomik, sepse po krijojmë resursin kryesor për zhvillimin ekonomik: një gjeneratë e re me shkathtësi dhe kompetenca që nesër do marrë përsipër zhvillimin ekonomik.


 
“Ne si Ministri, jemi shumë të lumtur që po promovojmë edhe ndërlidhjen e ekonomisë dhe edukimit dhe ky shembull i kompanisë së KEDS-it , tregon se si duhet që edhe kompanitë tjera të kenë edhe komponentën e edukimit.
Kjo njëherit tregon se si duhet të krijojmë  partneritet me shkollat profesionale që të rinjtë tanë t’i aftësojmë sa më mirë për tregun e punës”, tha ministri Bajrami.


 
Ky program u mbështet edhe nga MASHT-i, Universiteti i Prishtinës dhe kompanitë Calik dhe Limak të Turqisë, ndërsa do të vazhdojë edhe në të ardhmen.

Last modified: 31 Gusht, 2022

Comments are closed.