MASHT

MASHTI DHE DKA-TË DISKUTUAN PËR ORGANIZIMIN DHE AKTIVITETET PËRMBYLLËSE TË VITIT SHKOLLOR

7 Maj, 2021

Procese dhe aktivitete të rëndësishme në arsim e që për objektiv kanë mbylljen me sukses të këtij viti shkollor kanë qenë temë kryesore e diskutimit në një takim të përbashkët mes zyrtarëve të lartë të Ministrisë së Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MAShTI) dhe drejtorëve të Drejtorive Komunale të Arsimit (DKA).

Në këtë takim, ministrja Arbërie Nagavci i ka falënderuar drejtorët e DKA-ve për përkushtimin e tyre gjatë gjithë vitit, që të menaxhojnë me sukses sfidat dhe vështirësitë e organizimit të mësimit në kushte të pandemisë COVID-19.

Ministrja, gjithashtu, i ka falënderuar drejtorët dhe mësimdhënësit në gjithë Kosovën që i janë përgjigjur kërkesës së Ministrisë për të organizuar mësimin plotësues për nxënësit që kanë ngecje në arritjen e rezultateve si pasojë e pandemisë.

Po ashtu, ministrja Nagavci ka vlerësuar lartë mbështetjen e Fakultetit të Edukimit gjatë gjithë periudhës së pandemisë, e veçanërisht duke iu përgjigjur nevojës për angazhimin e studentëve për të zëvendësuar mësimdhënëset shtatzëna, të cilat sipas vendimit të Qeverisë janë të liruara nga pjesëmarrja fizike në shkollë.

Në takim u bisedua edhe rreth përgatitjeve që po bëhen për mbajtjen e Testit të Arritshmërisë, Testit të Maturës, si dhe vlerësimeve ndërkombëtare si PISA dhe PIRLS. Ministrja ka kërkuar mobilizim të plotë në mbarëvajtjen e testeve në mënyrë që rezultatet të jenë sa më reale.

Drejtorët komunalë të arsimit ngritën disa shqetësime si paditë e mësimdhënësve në gjykata për çështjen e shujtave për shkak të kontratës kolektive, mungesën e stafit në shkolla, derisa kërkuan edhe që të jetë prioritet vaksinimi i mësimdhënësve.

Ministrja tha se vaksinimi i mësimdhënësve do të jetë prioritet por do të shihet mundësia që të ju jepet përparësi mësimdhënësve që vuajnë nga sëmundje të rënda dhe ata që janë në moshë të shtyer.

Arsimi dhe aftësimi profesional ishte po ashtu temë e takimit, për të cilën ministrja Nagavci theksoi se ky segment i arsimit është pikë e veçantë edhe në programin qeverisës, duke e pasur parasysh rëndësinë që ka në zhvillimin ekonomik të vendit dhe rritjen e punësueshmërisë. 

Last modified: 8 Qershor, 2022

Comments are closed.