MASHT

AMBASADORI AMERIKAN KONFIRMON MBËSHTETJEN PËR SEKTORIN E ARSIMIT

19 Prill, 2021

Specifika të rëndësishme për arsimin në Kosovë u diskutuan gjatë takimit që ministrja e Arsimit, Shkencës Teknologjisë dhe Inovacionit, znj. Arbërie Nagavci dhe zëvendësministri, Dukagjin Pupovci, si dhe shefja e kabinetit të ministres znj. Edita Buçinca, patën me ambasadorin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Kosovë, z. Philip Kosnett, zëvendësshefin e sektorit për marrëdhënie me publikun në Ambasadë, z. Ray Nayler, si dhe z. Matthew Cullinane përfaqësues nga USAID-i.

Ministrja Nagavci e ka njoftuar ambasadorin Kosnett për programin qeverisës, ku objekt strategjik i tij, janë të gjitha fushat e arsimit në Kosovë.

Në këtë takim, u shpreh vullnet për bashkëpunim që nga vlerësimi formativ e deri te ndërlidhja e arsimit me tregun e punës, duke përmendur këtu inkuadrimin e ish bursistëve të mbështetur nga Qeveria Amerikane.

Ambasadori Kosnett ka theksuar se Qeveria Amerikane e mbështet zotimin e Qeverisë së Kosovës që në pozita të rëndësishme të vendosen persona të kualifikuar.

Po ashtu, Ambasadori e ka cilësuar si të nevojshëm edhe krijimin e programeve për mësimin e gjuhëve të komuniteteve.

Ministrja Nagavci theksoi se deri në vjeshtën e këtij viti do të krijohet programi për përfshirjen e profesorëve nga mërgata. Ajo e vleresoi të rëndësishëm bashkëpunimin me Fakultetin e Edukimit për t’u siguruar që programet e tij synojnë programe cilësore.

Në takim u diskutua edhe për funksionalizimin e Bordit të KSHC-së, ku Ministrja siguroi se procedura do të jetë transparente.

Ambasadori Kosnett është shprehur i gatshëm për bashkëpunim të afërt në të ardhmen në fushat që janë me rëndësi për zhvillimin e vendit.

Last modified: 8 Qershor, 2022

Comments are closed.