MASHT

Ministar Bytyqi dočekao je premijera Republike Kosova, Ramusha Haradinaja

januar 3, 2018

Ministar obrazovanja, nauke i tehnologije, Shyqiri Bytyqi dočekao je danas na sastanak premijera Republike Kosova, Ramush Haradinaj, i tim povodom razgovarali su o aktuelnim zbivanjima u oblasti obrazovanja, izazovima i poteškoćama sa kojim se suočava ovaj sektor, sa posebnim naglaskom na test PISA 2018.

Premijer Haradina i ministar Bytyqi istakli su, da je situacija u obrazovnom sistemu  zadovoljavajućem nivo, istovremeno su istakli potrebu za angažovanje svih aktera u obrazovanju u cilju postizanje boljih rezultata testa PISA 2018, koji će se održati krajem aprila. 

Premijer Haradinaj je rekao da se treba maksimalno ozbiljno shvatiti test PISA i za to veliki deo odgovornosti će snositi predsednici opština i direktori opštinskih direktorijata za obrazovanje. Premijer je zatražio sveukupno angažovanje u pripremi testa PISA 2018, u cilju da se ne ponove prethodni rezultati. Međutim, ministar Bytyqi je na početku istakao zadovoljstvo povodom posete premijera Haradinaj prvog radnog dana 2018 godine i rekao da ovo pokazuje da premijer Vlade Kosova posvećuje veliku pažnju obrazovnom sistemu.

Ministar Bytyqi je rekao da smo posvećeni da se situacija u obrazovnom sistemu poboljšava postepeno i sigurno, uz pružanje mogućnosti za kvalitetnu nastavu našoj omladini.

Ministar Bytyqi je takođe sugerirao da će premijer Haradinaj preuzeti svu odgovornost, kao bi zaista ovog puta rezultati test PISA bili bolji od one 2015 godine. 

“U okviru mnogih tema o kojim su razgovarali, dobili smo veoma veliku podršku premijera u vezi test PISA. Radimo da budemo što spremniji prilikom održavanje ovog testa koji će se održati krajem aprila. Mi smo upoznali premijera o detaljima Komisije PISA i opštem angažovanju i  dinamičnog rada koji će se odvijati do navedenog datuma ”, rekao je ministri Bytyqi.

Tokom posete koje je obavio premijer Haradinaj Ministarstvu obrazovanja, ministar Bytyqi je predstavio neke prioritete i ciljeve koje ima za cilj da ostvari u svoj mandat, za koje je dobio podršku premijera, takođe razgovarali su i o bezbednost u školama na Kosovu.

Last modified: septembar 12, 2022

Comments are closed.