MASHT

Ponovo se otvara centar za Porodičnu medicinu u Studentskom centru UP-a

mart 22, 2017

Ministar obrazovanja, nauke i tehnologije, g. Arsim Bajrami, prisustvovao je ceremoniji otvaranja i obnovu funkcije Centra za porodičnu medicinu Univerziteta u Prištini “Hasan Prishina”.

Ministar Bajrami je, tom prilikom, istakao da je, zahvaljujući dobroj saradnji Ministarstva obrazovanja sa opštinom Priština, danas Studentski centar završava kompletiranje sa studentskim službama, gde će usluge ovog centra če koristiti oko četiri hiljada studenata. 

“To je izuzetno korisno za studente, jer će oni dobiti osnovne medicinske usluge u ovom centru. Ovo je naša pažnja koju posvečujemo prema  studentima, tako da Campus Studentskog centra da obezbedi sve usluge za studente. Otvaranjem ovog  centra praktično mi nudimo sve usluge potrebne za udoban studentski život “, rekao je ministar.

Gradonačelnik Prištine, g-din Shpend Ahmeti je istakao da uprkos činjenici da  opština Priština nije dužna da pruža zdravstvene usluge osobama koja nisu stanovnici ove opštine, stalni zahtev studenata, koji su tokom perioda studija žive u Prištini, je nas terao da funkcionaliziramo ovog modernog Centra za porodičnu medicinu.

Direktor  Studentskog centra, g. Fatmir Sfishta, je rekao da realizacija ovog projekta je veoma značajna za zdravstvene potrebe studenata.

Obnova funkcije CPM-a u Studentskom centru je podržana od strane MONT-a i opštine Priština. 

Last modified: septembar 12, 2022

Comments are closed.