Reagim

23 Tetor 2019

Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (MAShT), reagon ashpër ndaj rastit, i cili është paraqitur në media, ku shihet një person i rritur (që besohet të jetë mësimdhënës), dhe disa fëmijë në një shkollë në Prizren, me flamurin e shtetit turk dhe duke bërë përshëndetje ushtarake.

Shkollat nuk janë hapësira për aplikimin e asnjë lloj ideologjie dhe abuzimi në këtë formë me fëmijët është në kundërshtim me konventat ndërkombëtare dhe me ligjet e aplikueshme në Kosovë.

Prandaj, MAShT gjatë ditës së sotme do të dërgojë inspektorët e arsimit në shkollën në fjalë për të marrë informacione zyrtare rreth këtij rasti, në mënyrë që të kenë informata të sakta për ta adresuar këtë rast dhe për të marrë masa ndaj përgjegjësve.

MAShT fton mësimdhënësit, nxënësit, prindërit dhe gjithë komunitetin, që të reagojnë dhe ta paraqesin çdo rast të abuzimit me fëmijët, sepse vetëm në këtë mënyrë do të mund të mbrojmë fëmijët tanë nga çdo lloj rreziku që iu kanoset.

Whoops! There was an error.
7. ErrorException
…/­vendor/­laravel/­framework/­src/­Illuminate/­Filesystem/­Filesystem.php75
6. Illuminate\Foundation\Bootstrap\HandleExceptions handleError
<#unknown>0
5. file_put_contents
…/­vendor/­laravel/­framework/­src/­Illuminate/­Filesystem/­Filesystem.php75
4. Illuminate\Filesystem\Filesystem put
…/­vendor/­laravel/­framework/­src/­Illuminate/­Session/­FileSessionHandler.php70
3. Illuminate\Session\FileSessionHandler write
…/­vendor/­laravel/­framework/­src/­Illuminate/­Session/­Store.php255
2. Illuminate\Session\Store save
…/­vendor/­laravel/­framework/­src/­Illuminate/­Session/­Middleware/­StartSession.php89
1. Illuminate\Session\Middleware\StartSession terminate
…/­vendor/­laravel/­framework/­src/­Illuminate/­Foundation/­Http/­Kernel.php135
0. Illuminate\Foundation\Http\Kernel terminate
…/­public_html/­index.php59

ErrorException (E_WARNING)

Callstack information; navigate with mouse or keyboard using Ctrl+↑ or Ctrl+↓
Copy-to-clipboard button
Exception message and its type
Code snippet where the error was thrown
Server state information
Application provided context information
ErrorException thrown with message "file_put_contents(): Only 0 of 279 bytes written, possibly out of free disk space" Stacktrace: #7 ErrorException in /home/masht/vendor/laravel/framework/src/Illuminate/Filesystem/Filesystem.php:75 #6 Illuminate\Foundation\Bootstrap\HandleExceptions:handleError in <#unknown>:0 #5 file_put_contents in /home/masht/vendor/laravel/framework/src/Illuminate/Filesystem/Filesystem.php:75 #4 Illuminate\Filesystem\Filesystem:put in /home/masht/vendor/laravel/framework/src/Illuminate/Session/FileSessionHandler.php:70 #3 Illuminate\Session\FileSessionHandler:write in /home/masht/vendor/laravel/framework/src/Illuminate/Session/Store.php:255 #2 Illuminate\Session\Store:save in /home/masht/vendor/laravel/framework/src/Illuminate/Session/Middleware/StartSession.php:89 #1 Illuminate\Session\Middleware\StartSession:terminate in /home/masht/vendor/laravel/framework/src/Illuminate/Foundation/Http/Kernel.php:135 #0 Illuminate\Foundation\Http\Kernel:terminate in /home/masht/public_html/index.php:59

file_put_contents(): Only 0 of 279 bytes written, possibly out of free disk space

/home/masht/vendor/laravel/framework/src/Illuminate/Filesystem/Filesystem.php
	 * @param string $path
	 * @param string $contents
	 * @param bool $lock
	 * @return int
	 */
	public function put($path, $contents, $lock = false)
	{
		return file_put_contents($path, $contents, $lock ? LOCK_EX : 0);
	}
 
<#unknown>
/home/masht/vendor/laravel/framework/src/Illuminate/Filesystem/Filesystem.php
	 * @param string $path
	 * @param string $contents
	 * @param bool $lock
	 * @return int
	 */
	public function put($path, $contents, $lock = false)
	{
		return file_put_contents($path, $contents, $lock ? LOCK_EX : 0);
	}
 
/home/masht/vendor/laravel/framework/src/Illuminate/Session/FileSessionHandler.php
	}
 
	/**
	 * {@inheritDoc}
	 */
	public function write($sessionId, $data)
	{
		$this->files->put($this->path.'/'.$sessionId, $data, true);
	}
 
/home/masht/vendor/laravel/framework/src/Illuminate/Session/Store.php
	 */
	public function save()
	{
		$this->addBagDataToSession();
 
		$this->ageFlashData();
 
		$this->handler->write($this->getId(), $this->prepareForStorage(serialize($this->attributes)));
 
		$this->started = false;
/home/masht/vendor/laravel/framework/src/Illuminate/Session/Middleware/StartSession.php
	 * @param \Symfony\Component\HttpFoundation\Response $response
	 * @return void
	 */
	public function terminate($request, $response)
	{
		if ($this->sessionHandled && $this->sessionConfigured() && ! $this->usingCookieSessions())
		{
			$this->manager->driver()->save();
		}
	}
/home/masht/vendor/laravel/framework/src/Illuminate/Foundation/Http/Kernel.php
 
		foreach (array_merge($routeMiddlewares, $this->middleware) as $middleware)
		{
			$instance = $this->app->make($middleware);
 
			if ($instance instanceof TerminableMiddleware)
			{
				$instance->terminate($request, $response);
			}
		}
/home/masht/public_html/index.php
 
$response = $kernel->handle(
	$request = Illuminate\Http\Request::capture()
);
 
$response->send();
 
$kernel->terminate($request, $response);
 
 
Key Value
REDIRECT_SCRIPT_URL /article/reagim-4
REDIRECT_SCRIPT_URI https://masht.rks-gov.net/article/reagim-4
REDIRECT_HTTPS on
REDIRECT_SSL_TLS_SNI masht.rks-gov.net
REDIRECT_STATUS 200
SCRIPT_URL /article/reagim-4
SCRIPT_URI https://masht.rks-gov.net/article/reagim-4
HTTPS on
SSL_TLS_SNI masht.rks-gov.net
HTTP_USER_AGENT CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
HTTP_ACCEPT text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8
HTTP_ACCEPT_LANGUAGE en-US,en;q=0.5
HTTP_IF_MODIFIED_SINCE Wed, 11 Dec 2019 04:59:46 GMT
HTTP_ACCEPT_ENCODING br,gzip
HTTP_HOST masht.rks-gov.net
HTTP_CONNECTION Keep-Alive
PATH /sbin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin
SERVER_SIGNATURE
SERVER_SOFTWARE Apache/2.2.15
SERVER_NAME masht.rks-gov.net
SERVER_ADDR 10.153.224.16
SERVER_PORT 443
REMOTE_ADDR 172.17.76.106
DOCUMENT_ROOT /home/masht/public_html
SERVER_ADMIN root@localhost
SCRIPT_FILENAME /home/masht/public_html/index.php
REMOTE_PORT 30038
REDIRECT_URL /article/reagim-4
GATEWAY_INTERFACE CGI/1.1
SERVER_PROTOCOL HTTP/1.1
REQUEST_METHOD GET
QUERY_STRING
REQUEST_URI /article/reagim-4
SCRIPT_NAME /index.php
PHP_SELF /index.php
REQUEST_TIME_FLOAT 1579467446.369
REQUEST_TIME 1579467446
APP_ENV production
empty
empty
empty
empty
empty
Key Value
APP_ENV production
0. Whoops\Handler\PrettyPageHandler